O nama

Udruga Plava krila  je udruga oboljelih od plućne hipertenzije. Osnovana je  2015 godine, te Rješenjem Gradskog ureda za opću upravu grada Zagreba od  27.veljače 2015., udruzi je odobren upis u Registar udruga Republike Hrvatske pod brojem  01003129.

Članovi udruge PLAVA KRILA mogu biti oboljeli od plućne hipertenzije, članovi njihovih obitelji, prijatelji, zdravstveni djelatnici te ostali koji žele djelovati  za dobrobit oboljelih od plućne hipertenzije.

 

Cilj udruge PLAVA KRILA je potpora i edukacija oboljelih od plućne hipertenzije.

 

Djelatnosti su: planiranje rada, ukazivanje na mogućnosti kvalitetnog liječenja, prikupljanje i pružanje informacija javnosti  o bolesti i liječenju radi podizanja svijesti o plućnoj hipertenziji, razvijanje programa međunarodne suradnje, te uključivanje u rad pacijenata, izdavanje časopisa i brošura iz područja svoje djelatnosti, kao i jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje.

Udruga PLAVA KRILA članica je Europskog udruženja oboljelih od plućne hipertenzije, koje okuplja preko 30 zemalja članica diljem Europe i izvan nje.

Navedene aktivnosti financiraju se donacijama i sklapanjem sponzorskih ugovora.

 

Kontakt:

 

Plava Krila udruga oboljelih od plućne hipertenzije

OIB:  47888071748
IBAN:  HR0724840081107263274
Email: infoplavakrila@gmail.com