Aktivnosti vezane uz podizanje znanja i svijesti građana o plućnoj arterijskoj hipertenziji

Aktivnosti vezane uz podizanje znanja i svijesti građana o plućnoj arterijskoj hipertenziji

 Bjelovar 28. travnja 2023. i Đakovo 5. svibnja 2023

U suradnji s profesionalnim veslačima Tomislavom Smrčekom i Nikicom Ljubekom, a u sklopu projekta „Punim plućima“ UP02.2.1.08.0075, u Bjelovaru na jezeru u Narti provedena je radionica s djecom iz II Osnovne škole Bjelovar. Ukupno je bilo 57 sudionika (prilažem potpisne liste). Riječ je o aktivnosti u kojoj su djeca od 12 do 15 godina uz pomoć profesionalaca veslala i održala svojevrsno natjecanje. Korištena su četiri čamca, a sva djeca su bila uključena. Po završetku aktivnosti na jezeru održano je predavanje o važnosti bavljenja sportom i usvajanju zdravih životnih navika. Uz to, djeca su upoznata s rijetkim bolestima s naglaskom na plućnu arterijsku hipertenziju (PAH), a podijeljene su im majice tiskane u sklopu projekta. Djeca su se uspuhala veslajući, pa je to bila poveznica kako oboljeli ostaju bez daha. Snimljen je i kratki video klip u trajanju od minute na svakoj lokaciji.

Istu aktivnost proveli smo 5.svibnja u Đakovu na jezeru. Provedena je radionica s djecom iz osnovne škole Vladimir Nazor. Ukupno je  67 sudionika veslalo  bez daha i na kraju slušalo poučno predavanje.

Čekaju nas još 4 lokacije i druženja s djecom kroz sport i edukaciju, sve u svrhu promocije zdravlja i zdravog načina života čemu ovaj projekt i teži. Dolazimo još  u Karlovac, Vukovar, Sisak i Obrovac vrlo brzo!

Mala fotogalerija u prilogu.

No Comments

Post A Comment