Međunarodni dan plućne hipertenzije 2019

plucna hipertenzija

Međunarodni dan plućne hipertenzije 2019

U sklopu utrke Taste&Run koja se održala  04.05.2019 u Gradu Pagu, obilježili smo  Međunarodni  dan plućne hipertenzije u Hrvatskoj.  Stotinjak hrabrih trkača obuklo je naše majce s natpisom „Ostani bez daha za plućnu hipertenziju“, i unatoč hladnoj kiši svi su završili utrku uspješno, kako veliki, tako i oni najmanji!

Cilj ove utrke bio je da trkači ostanu bez daha, onako kako oboljeli ostaju bez daha prilikom najmanjih napora, pa i u stanju mirovanja. Želja nam je proširiti svijest među građanstvom, o ovoj teškoj i rijetkoj bolesti plućne cirkulacije,o kojoj se još uvijek premalo zna, o plućnoj hipertenziji .

Ovim putem želimo se ujedno zahvaliti svima koji su nam pomogli da se ova utrka i održi, te da se naš glas čuje dalje. Na prvom mjestu zahvaljujemo se organizatorima, klubu Run Croatia iz Zagreba  i TZ Grada Paga koji su nam pružili srdačnu dobrodošlicu i bez čije pomoći ovo nebi bilo moguće.

Također zahvaljujemo na pomoći i suradnji Hrvatskom torakalnom društvu i Zakladi Hrvatska kuća disanja koji su nam se stavili na raspolaganje. Nadamo se budućoj suradnji sa svima, te novim i još uspješnijim projektima u koje će se više uključivati i naši oboljeli.

Uživajte u slikama koje smo ulovili između kapljica kiše!

No Comments

Post A Comment